Gebakken visballetjes
Onze visballetjes zijn op smaak gebracht met een mix van groene kruiden en worden geserveerd met een verrukkelijk tomatensausje. Bij deze smaakexplosie voegen we gegrilde groenten toe, waaronder courgette, paprika en aubergine, die in de oven een onweerstaanbare smaak ontwikkelen. Als finishing touch krijg je er onze heerlijk gekruide aardappelen bij.
De sterren van dit gerecht
Aubergine
De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Gekruide aardappelen 36% [aardappel, olijfolie, rozemarijn, zeezout, knoflook, zwarte peper], zeezout], Groenten mediterraans 27% [courgette, aubergine, ui, groene paprika, gele paprika, rode paprika, olijfolie, knoflook, zeezout, oregano, zwarte peper, tijm], gebakken VISballetjes 22% [koolVIS, EI, sjalot, paneermeel [TARWEbloem (GLUTEN), zeezout, gist], zonnebloemolie, zeezout, knoflook, peterselie, dragon, basilicum, zwarte peper], Tomatensaus 15% [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], water, olijfolie, knoflook, basilicum, zeezout, zwarte peper, chilipoeder]