Kabeljauw met pittige saus

Kabeljauw met pittige saus

Ontdek onze heerlijke Kabeljauw met Pittige Saus, geserveerd met smaakvolle stoemp van Chinese kool en champignons! Geniet van de verfijnde puree met hints van knoflook en gember. Bij de gebakken kabeljauw krijg je een licht pikant sausje op basis van room en sambal, voor een smaakvolle sensatie.

Hartig
Fusion
Pittig
Energie (kcal)
522,5
Vet (g)
22,71
Koolhydraten (g)
46,15
Eiwit (g)
31,46

De sterren van dit gerecht

Ajuin

Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.

Champignon

Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!

Chinese Kool

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze koolsoort afkomstig uit China. Tegenwoordig wordt Chinese kool of pe-tsai ook bij ons geteeld. Je kan het rauw eten in salades, maar het past ook perfect in Oosterse gerechten. Het heeft geen typische koolsmaak, maar smaakt net dat tikkeltje zoeter waardoor kinderen er vaak dol op zijn!

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Puree met champignon en chinese kool 64% [aardappel, champignon, chinese kool, ui, zonnebloemolie, knoflook, gember, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], zwarte peper], Gebakken VIS 22% [kabeljauw (VIS), olijfolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], zwarte peper], Romige sambalsaus 15% [room [room (MELK, LACTOSE), gemodificeerd zetmeel, stabilisator: E466, E331, E407, emulgator: E471], SOJA room [SOJAbasis (water, gepelde SOJAbonen), zonnebloemolie, gemodificeerd zetmeel, suiker, stabilisator: E415, E407, emulgator: E473, aroma, zeezout], SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], ketjap [suiker, SOJAsaus (water, SOJAboon, zout, TARWE, conserveermiddel: E202), melasse, water, zout, gebrande suikerstroop, conserveermiddel: E202, aroma], gember, sambal oelek [rode pepers, zout, voedingszuur: E270, conserveermiddel: E202], knoflook, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504]]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 550 g)
Energie (kJ)
399,00
2194,50
Energie (kcal)
95,00
522,50
Vet (g)
4,13
22,71
Verzadigde vetzuren (g)
1,36
7,48
Koolhydraten (g)
8,39
46,15
waarvan suikers (g)
0,75
4,12
Eiwit (g)
5,72
31,46
Zout (g)
0,68
3,74
Vezels (g)
1,41
7,75

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Lactose
Melk
Soja
Tarwe
Vis

Kan sporen bevatten van

Noten
Schaaldieren
Weekdieren