Pasta met tomaat en feta

Pasta met tomaat en feta

Italië en Griekenland samenbrengen? Een droom die uitkomt! Dit is een evenwichtig gerecht waarin zowel de tomaatjes als de feta goed tot hun recht komen. Door het gebruik van volkoren pasta zorgen we ervoor dat je met een verzadigd gevoel van tafel gaat!

Hartig
Kruidig
Mediterraans
Energie (kcal)
752,4
Vet (g)
33,07
Koolhydraten (g)
79,5
Eiwit (g)
24,21

De sterren van dit gerecht

Feta

Feta is een Griekse kaas die door de Europese Unie erkend is als een traditioneel Grieks product met Beschermde Oorsprongsbenaming. Iedere Griek eet gemiddeld tien kilo feta per jaar! Typerend is zijn rijke smaak die licht kruidig, een beetje zuur en tegelijk romig is. De witte kaas wordt hoofdzakelijk gemaakt van schapenmelk.

Tomaat

De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid. 

Volkoren Pasta

Volkoren pasta wordt gemaakt van de hele graankorrel waardoor het veel meer vezels bevat en een donkerdere kleur heeft dan witte pasta. Dankzij de rijke bron aan vezels heb je langer een verzadigd gevoel. Bovendien is het veel voedzamer en past het absoluut in een gezond voedingspatroon.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Italiaanse pasta mengeling 88% [Volkoren penne gekookt [pasta [durum TARWEgriesmeel], tomaat, zongedroogde tomaat [gedroogde tomaat 70%, zonnebloemolie, knoflook, oregano, zout, citroensap, zuurteregelaar: E330, E260, antioxidant: E300], passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], olijf [olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water], olijfolie, basilicum, knoflook, zeezout, oregano, chilipoeder], Griekse feta 12% [feta [gepasteuriseerde schapenMELK, geitenMELK, zout, enzym, cultuur]], Oregano

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 495 g)
Energie (kJ)
635,00
3143,25
Energie (kcal)
152,00
752,40
Vet (g)
6,68
33,07
Verzadigde vetzuren (g)
2,57
12,72
Koolhydraten (g)
16,06
79,50
waarvan suikers (g)
3,79
18,76
Eiwit (g)
4,89
24,21
Zout (g)
0,98
4,85
Vezels (g)
0,97
4,80

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Lactose
Melk
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Eieren
Mosterd
Noten
Schaaldieren
Vis
Weekdieren