Gegratineerde pasta
We geven een leuke Quiso-twist aan deze klassieke macaroni met kaas door er noten en schorseneren aan toe te voegen. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een speciale smaakbeleving. De schorseneren geven een zoete toets aan het gerecht waardoor het mooi samengaat met het zoute van de kaas.
De sterren van dit gerecht
Pecannoot
De pecannoot is verre familie van de walnoot. Dit is vooral goed te zien wanneer deze noten gepeld zijn. Pecannoten zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje, maar kunnen ook uitstekend verwerkt worden in diverse gerechten en baksels. Net als alle andere noten zijn pecannoten niet alleen super lekker, maar ook nog eens erg gezond. Naast tal van vitamines bevatten ze ook nog eens mineralen. Pecannoten zitten bomvol magnesium, fosfor en koper en ondersteunen zo het energieniveau.
Schorseneer
Schorseneren horen een beetje bij de groep “vergeten groenten”. Je ziet ze dan ook niet vaak in de winkel. Omdat schorseneren enigszins op asperges lijken en niet duur zijn, werden ze ook wel ‘armeluisasperges’ genoemd. In schorseneer zit kalium, magnesium, calcium, fosfor en ijzer wat erg goed is voor de botten en spieren van ons lichaam.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pasta schorseneer mengeling 92% [schorseneer, Bechamel [MELK, maiszetmeel, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], Volkoren spirelli [volkoren TARWEgriesmeel, water], sjalot, pijpajuin, Kaasmengeling [cheddar [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zetmeel, zout, zuursel, microbieel stremsel, kleurstof: E160b], emmental [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zout, zuursel, fermenten, stremsel], grana padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI]], MOSTERD [azijn, MOSTERDzaad, water, zout, specerij], peterselie, tijm], cheddar 2% [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zout, zuursel, microbieel stremsel, kleurstof: E160b, zetmeel], emmental 2% [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zout, zuursel, fermenten, stremsel], PECANNOTEN, grana padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI], pijpajuin