Aardappelgratin met kool
Een heerlijke aardappelgratin met een verrassende twist! Deze smaakvolle gratin is verrijkt met knapperige kool, sappige wortel en ui. Wat deze creatie echt speciaal maakt, zijn de toegevoegde rozijnen die een vleugje zoetheid brengen. Dit zorgt voor een perfecte balans met de kaas.
De sterren van dit gerecht
Champignon
Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!
Witte Kool
Witte kool lijkt erg hard op een krob ijsbergsla. Het ziet eruit als een stevige, ronde bal met gesloten bladeren en het heeft een neutrale smaak. Daardoor is het gemakkelijk om er mee te variëren in verschillende gerechten. Zo wordt zuurkool bijvoorbeeld gemaakt van witte kool. Deze koolsoort heeft bovendien ook verschillende positieve effecten op je lichaam: het ondersteunt je immuunsysteem en helpt je bij de verzoring van je huid van binnenuit.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Aardappelen 31%, Groenten 26% [witte kool, wortel, ui, rozijn [rozijn, katoenzaadolie], zonnebloemolie, knoflook, zeezout, zwarte peper, tijm], Bechamelsaus 21% [Bechamelsaus [MELK, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, xanthaangom, zwarte peper, nootmuskaat]], Gebakken champignons 11% [champignon, olijfolie, knoflook, zeezout, zwarte peper, tijm, rozemarijn], abdijkaas 10% [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), MELKeiwit, zout, zuursel, vegetarisch stremsel], HAZELNOTEN