Vegan stoofpotje
Dit heerlijke en vezelrijke gerecht is perfect voor liefhebbers van veganistische maaltijden. Het stoofpotje is op basis van kikkererwten en een scala aan smaakvolle groenten, die samen een heerlijk samenspel van smaken creëren. De toevoeging van dadels geeft een zoete toets aan het gerecht, waardoor het een unieke en smaakvolle twist krijgt. De couscous wordt perfect op smaak gebracht met verse kruiden en citroenzest, waardoor elke hap een verfrissend en aromatisch karakter krijgt.
De sterren van dit gerecht
Kikkererwt
Met kikkererwten kan je echte alle kanten uit! Daardoor zijn ze ook zo populair. Ze bevatten verschillende vitaminen en mineralen en zitten vol vezels. Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten waardoor ze zeer geschikt zijn als vleesvervanger. Bovendien zorgen ze voor een voldaan gevoel en voldoende energie waardoor jij klaar bent om er opnieuw in te vliegen!
Spruiten
Spruitjes zijn een echte wintergroente: het seizoen loopt van oktober tot maart. Wist je dat de smaak verandert naargelang de periode van het seizoen? In het begin van het seizoen smaken ze bitterder en als het bijna lente is dan zijn ze veel zoeter. Bij ons in België startte de teelt pas vanaf de Middeleeuwen. Vooral het gebied rond Brussel was daarvoor gekend. Daarom worden spruitjes vaak 'Choux de Bruxelles' genoemd.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Marokkaanse stoverij 72% [kikkererwt [gedroogde kikkererwt, water, zout], courgette, spruit, wortel, raap, water, ui, dadel, olijfolie, knoflook, gember, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], kruiden en specerijen, kaneel], Couscous 28% [couscous [durum TARWEgriesmeel]], munt, peterselie, koriander, citroenzeste]