Caraïbische mac and cheese
Deze smakelijke creatie brengt je rechtstreeks naar de Caribische eilanden. Geniet van de kleurrijke toevoeging van paprika's en lente-ui, die een verfrissende en knapperige textuur bieden. De mac and cheese is op smaak gebracht met een mix van mosterd, ketchup en pikante saus, waardoor het een pittige kick krijgt die je smaakpapillen zal prikkelen. Bovendien is het gerecht overgoten met een aan romige cheddar, die op zijn beurt zorgt voor een heerlijke en smeuïge smaakbeleving.
De sterren van dit gerecht
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Pijpajuin
Je kent pijpajuin misschien ook wel als lente-ui, bosui of stengelui. In Vlaanderen noemen ze het ook weleens schalulleke. Al die benamingen zijn makkelijk te verklaren. Lente-uitjes omdat ze in het voorjaar geoogst worden, bosuitjes omdat ze in bosjes verkocht worden, stengeluitjes omdat lente-uitjes sterk lijken op deze groente en schalulleke omdat dat woord Brussels dialect is voor 'pijpajuin'. Bovendien was het ook de eerste officiële naam van de pop van Wiske. En de smaak? Die is minder indringend dan de smaak van gewone ajuinen. Pijpajuintjes worden ofwel rauw gegeten ofwel gegaard in bijvoorbeeld wokgerechten.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pasta Caraïbische mengeling 96% [groentemengeling [rode paprika, ui, pijpajuin, olijfolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], tijm, zwarte peper], Volkoren spirelli gekookt [volkoren TARWEgriesmeel, water], kaas [gepasteuriseerde MELK, zetmeel, zout, zuursel, microbieel stremsel, kleurstof: E160a], MOSTERD [azijn, MOSTERDzaad, water, zout, specerij], ketchup [tomatenpuree, suiker, azijn, appelpuree, gemodificeerd zetmeel, zout, specerij (MOSTERD), verdikkingsmiddel: E412, E410], olijfolie, chilisaus [chili, suiker, water, zout, knoflook, voedingszuur: E260, E330, verdikkingsmiddel: E415, smaakversterker: E621, conserveermiddel: E202], tabasco [azijn, rode pepers, zout]], kaas 4% [gepasteuriseerde MELK, zetmeel, zout, zuursel, microbieel stremsel, kleurstof: E160a], bieslook