Penne met za’atar auberginesaus

Penne met za’atar auberginesaus

Boordevol vezels voor een voedzame maaltijd. Geroosterde aubergines met za'atar zorgen voor een vlezige smaak en textuur. De rijke smaken van olijven en oregano voegen een Mediterraanse twist toe. Een comforting gerecht dat je smaakpapillen verwent en je hart verwarmt.

10,99 € 10,99 € 10.99 EUR
Gekruid
Comfortfood
Energie (kcal)
742
Vet (g)
32,49
Koolhydraten (g)
77,54
Eiwit (g)
25,02
Zout (g)
3,92
Vezels (g)
10,6

De sterren van dit gerecht

Aubergine

De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.

Olijf

Wereldwijd zijn er ongeveer 8 olijfsoorten gekend. Er bestaan zowel groene als zwarte olijven. Beide groeien ze aan dezelfde boom, de Olea. Waarin het verschil zit? In de periode waarin ze geplukt worden. Groene olijven worden sneller geplukt en zijn bijgevolg nog niet rijp. Ook de smaak is anders. Groene olijven smaken ietwat bitterder dan zwarte olijven. Die laatste zijn veel zachter en hebben zelfs een zoete toets. Voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee is het een zeer geliefde fruitsoort. Daarenboven is het één van de belangrijkste exportproducten in die regio.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Penne met Za'atar auberginesaus 94% [passata (tomaat, zout, zuurteregelaar: E330), Za'atar aubergine (aubergine, olijfolie, knoflook, Za'atar (SESAMzaad, tijm, sumak, oregano, venkelzaad, korianderzaad, zeezout, chilipoeder), zeezout), olijf [olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water], olijfolie, knoflook, zeezout), Volkoren penne [durum TARWEgriesmeel (GLUTEN)]], parmezaan 6% [rauwe MELK (LACTOSE), zout, stremsel, conserveermiddel: E1105 (EI)]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 530 g)
Energie (kJ)
587,00
3111,10
Energie (kcal)
140,00
742,00
Vet (g)
6,13
32,49
Verzadigde vetzuren (g)
1,75
9,28
Koolhydraten (g)
14,63
77,54
waarvan suikers (g)
3,58
18,97
Eiwit (g)
4,72
25,02
Zout (g)
0,74
3,92
Vezels (g)
2,00
10,60

Bevat de volgende allergenen

Eieren
Gluten
Melk
Sesam
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Lactose
Mosterd
Noten
Schaaldieren
Selderij
Vis
Weekdieren