Risotto met asperges

Risotto met asperges

Deze smeuïge risotto is verrijkt met geroosterde asperges voor een heerlijke textuur en smaak. De toevoeging van subtiele citroenzest geeft een verfrissende en aromatische twist. De parmezaan voegt een hartige en romige smaak toe. Een onweerstaanbare combinatie die je smaakpapillen zal betoveren.

Comfortfood
Rijk
Energie (kcal)
528,32
Vet (g)
23,17
Koolhydraten (g)
50,0
Eiwit (g)
23,13

De sterren van dit gerecht

Asperge

Aanvankelijk zijn alle asperges wit. Het verschil in de kleur ligt aan hoe ze groeien. Witte asperges groeien alleen onder de grond waardoor er geen licht aan kan en ze dus wit blijven. Groene asperges kunnen boven de grond groeien in het zonlicht. Daardoor hebben ze een krachtige smaak en bevatten ze meer vitamines.

Sjalot

Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Gegaarde groene asperge [groene asperge, olijfolie, zeezout, zwarte peper], Risotto [Rundsbouillon [water, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], zwarte peper, tijm, rozemarijn, laurier], rijst, grana padano [MELK (LACTOSE), zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105, EI], witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot [ui], olijfolie, zeezout], grana padano [MELK (LACTOSE), zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105, EI], citroenzeste

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 416 g)
Energie (kJ)
531,00
2208,96
Energie (kcal)
127,00
528,32
Vet (g)
5,57
23,17
Verzadigde vetzuren (g)
2,52
10,48
Koolhydraten (g)
12,02
50,00
waarvan suikers (g)
0,60
2,50
Eiwit (g)
5,56
23,13
Zout (g)
0,56
2,33
Vezels (g)
0,85
3,54

Bevat de volgende allergenen

Eieren
Melk
Sulfiet

Kan sporen bevatten van

Lactose
Noten
Schaaldieren
Selderij
Vis
Weekdieren