Spirelli met pastinaak

Spirelli met pastinaak

Geniet van de smeuïge textuur van volkoren spirelli, verrijkt met een heerlijke crème van pastinaak en rozemarijn voor een lichtzoete ondertoon. De perfect gebalanceerde toevoeging van feta, met zijn lichte zuurheid, vormt een harmonieuze combinatie die dit gerecht naar een hoger niveau tilt. De knapperige pecannoten geven een aangename crunch aan elke hap.

Zoet
Zout
Rijk
Energie (kcal)
746,9
Vet (g)
37,44
Koolhydraten (g)
69,36
Eiwit (g)
25,56

De sterren van dit gerecht

Knoflook

Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.

Pastinaak

Pastinaak is een vergeten groente doordat deze witte peen vroeger verdrongen werd door de aardappel. De laatste jaren is deze groente opnieuw aan een forse inhaalbeweging bezig doordat hij minder koolhydraten bevat dan aardappelen. De pastinaak is een lange, ivoorkleurige wortel en lijkt erg op de gewone wortel, maar toch zijn ze geen familie van elkaar. Pastinaak heeft een intense, aromatische, zoete smaak waardoor het perfect te combineren is in verschillende gerechten.

Pecannoot

De pecannoot is verre familie van de walnoot. Dit is vooral goed te zien wanneer deze noten gepeld zijn. Pecannoten zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje, maar kunnen ook uitstekend verwerkt worden in diverse gerechten en baksels. Net als alle andere noten zijn pecannoten niet alleen super lekker, maar ook nog eens erg gezond. Naast tal van vitamines bevatten ze ook nog eens mineralen. Pecannoten zitten bomvol magnesium, fosfor en koper en ondersteunen zo het energieniveau.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Pastinaak spirellimengeling 82% [pastinaakcreme [pastinaak, SOJAroom [SOJAbasis (water, SOJAboon), zonnebloemolie, suiker, emulgator: E471, stabilisator: E415, E407, E412, zeezout, aroma], water, knoflook, zeezout, rozemarijn, zwarte peper, tijm], Volkoren spirelli [volkoren TARWEgriesmeel, water]], Feta 14% [feta (gepasteuriseerde schapenMELK, gepasteuriseerde geitenMELK, zout, enzym, cultuur)], PECANNOTEN 3%

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 485 g)
Energie (kJ)
644,00
3123,40
Energie (kcal)
154,00
746,90
Vet (g)
7,72
37,44
Verzadigde vetzuren (g)
2,73
13,24
Koolhydraten (g)
14,30
69,36
waarvan suikers (g)
2,68
13,00
Eiwit (g)
5,27
25,56
Zout (g)
0,72
3,49
Vezels (g)
2,95
14,31

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Lactose
Melk
Noten
Pecannoten
Soja
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Amandelen
Eieren
Lupine
Mosterd
Pinda
Schaaldieren
Sesam
Vis
Weekdieren