Ravioli met ricotta
Geniet van de verfijnde smaak van onze ravioli gevuld met romige ricotta, omhuld door een rijke tomatensaus die perfect samengaat met verse spinazie en sappige champignons. Dit gerecht is een ware traktatie voor de zintuigen, vol kleurrijke ingrediënten en vol van smaak. Een ideale keuze voor elke pastaliefhebber die wil genieten van een heerlijk bord troostvoedsel!
De sterren van dit gerecht
Basilicum
Basilicum komt oorspronkelijk uit India waardoor het in de Zuidoost-Aziatische keuken veel gebruikt wordt. Dit kruid heeft een sterke, overheersende smaak en is perfect te combineren met tomaten. Het past ook heel erg goed bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Bovendien vormt basilicum samen met gestoofde groenten zoals courgetten of aubergines een heerlijk smakenpallet.
Mozzarella
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste kaassoorten. De kaas is zacht en ongerijpt waardoor hij elastisch en romig is. Mozzarella bevat vergeleken met Hollandse kaas een stuk minder (verzadigd) vet en zout en heeft daarom een plek binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.
Ricotta
Met ricotta toveren we Italië op jouw bord! Ricotta is een witte, zachte en frisse Italiaanse kaas die iederaan aan tafel laat watertanden. Het wordt gemaakt van koeien- of schapenmelk met een milde en zachte smaak. Eigenlijk betekent ricotta 'opnieuw gekookt' en dat verwijst naar de wijze waarop ricotta gemaakt is.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Tomatenroomsaus met champignons en spinazie [room (MELK, LACTOSE), emulgator: E471, stabilisator: E407, E412, E466)], passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], champignon, ui, spinazie, grana padano [MELK (lactose), zout, stremsel, lysozyme (EI)], knoflook, olijfolie, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, zetmeel, maltodextrine, aroma, ui, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], zeezout, sambal oelek [rode pepers, zout, voedingszuur: E270, conserveermiddel: E202], oregano, zwarte peper, basilicum, cayennepeper], ravioli [kaas (27% ricotta, mozzarella), TARWE, raapzaadolie, water, 7% spinazie, EI, aardappelvlokken, kaasaroma (SOJA, smaakversterker: E621, E627, E631), bamboevezel, zout, kruiden en specerij], tomaat [halfgedroogde tomaat, zonnebloemolie, zout, kruiden en specerij, voedingszuur: E330, conserveermiddel: E202, E211], grana padano [MELK (lactose), zout, stremsel, lysozyme (EI)], pijnboompitten [pijnboompit]