Middle Eastern risotto
De naam 'Middle Eastern risotto' doet het al vermoeden: een unieke mix tussen een Midden-Oosters gekruid gerecht en een klassiek, Italiaans gerecht! Je proeft een traag gegaard stukje lamsvlees met tal van specerijen gecombineerd met gestoofde rapen. De geroosterde pistachenoten zorgen voor de finishing touch!
De sterren van dit gerecht
Knolraap
Knolrapen worden aan het einde van de lente en in de zomer geoogst. Daarom zijn ze ook gekend als meirapen of meiknollen. Deze groente heeft een frisse, scherpe smaak en is vergelijkbaar met de smaak van radijsjes. Wist je dat knolrapen wel zoet smaken wanneer ze gekookt zijn? Ze doen ons dan eerder denken aan aardappelen.
Pistachenoten
De pistachenoot lijkt terug van nooit weggeweest, maar dankzij nieuwe inzichten en onderzoeken blijkt dat dit groenige nootje heel goed is voor je gezondheid. Ze zijn namelijk een pak minder vet dan pinda’s, maar bevatten wel veel voedingsstoffen. De pistachenoot is heel veelzijdig, zeer verfijnd van smaak en goed te combineren.
Traag Gegaard Lam
Met lamsvlees kan je alle kanten uit: bakken, braden, stoven, grillen. Het kan allemaal! De beste cuisson is wanneer het vlees er nog een klein beetje rosé uitziet. De malsheid van het vlees hangt af van hoe oud het lammetje is. Hoe jonger, hoe malser het vlees! In onze gerechten kruiden we het lamsvlees met verschillende specerijen zoals tijm, oregano, basilicum, rozemarijn,... Zo brengen we het op smaak zodat jij er ten volle van kan genieten.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Risotto basis 42% [Rundsbouillon (water, bouillon (zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract), zwarte peper, rozemarijn, tijm, laurier), rijst, grana padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI], witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot, olijfolie, zeezout], Raap 34% [Raap, bouillon (zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aroma, maltodextrine, aardappelzetmeel, suiker, kippenvet (kippenvet, antioxidant: E392), ui, specerij (kurkuma, peper, wortelpeterselie), karamelstroop, kip (kip, zout, antioxidant: E392)]], Pulled lamb 21% [lamsvlees, ui, water, olijfolie, knoflook, zeezout, paprikapoeder, komijn, sumak, koriander, zwarte peper, kaneel], PISTACHENOTEN