Varkenshaasje in mosterdsaus
Een overheerlijk recept uit grootmoeders keuken! Bij dit gerecht kies je voor een lekker varkenshaasje gecombineerd met peterselie aardappelen en een mosterdsausje. Zowel peterselie als mosterd zijn echte smaakversterkers in dit gerecht. Hou je van de Vlaamse keuken? Dan valt dit gerecht zonder twijfel bij jou in de smaak!
De sterren van dit gerecht
Mosterd
De hoofdingrediënten van traditionele mosterd zijn mosterdzaad, azijn, zout en kruiden. De scherpe smaak komt door het mosterdzaad en de azijn zorgt voor een zurige toets. Daardoor is mosterd een echte smaakversterker!
Peterselie
Peterselie is niet alleen een echte smaakmaker, maar het helpt jouw lichaam ook gezond houden! Meer specifiek is het mogelijk dat het kruid hart- en vaatziekten voorkomt. Daarnaast draagt het ook bij aan sterke botten, beschermt het onze lichaamscellen en is het een sterke immuunbooster!
Prei
Prei zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Door het regelmatig op je menu te zetten, help je jezelf op weg naar een supergezond lichaam. Zo helpt deze groente je beter te hydrateren, stimuleert het je spijsvertering, zorgt het voor gezonde bloedvaten, bevordert het een goed zicht en geeft het je lange tijd een verzadigd gevoel waardoor je minder snel de snoepkast induikt. Wat je misschien nog niet wist, is dat het donkergroene gedeelte van de prei de meeste vitamines en mineralen bevat.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Prei in witte saus 42% [Gebakken prei [prei, zonnebloemolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504]], bechamelsaus [gepasteuriseerde MELK, zonnebloemolie, maïszetmeel, BOTER (MELK), zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], zwarte peper, nootmuskaat]], Gebakken aardappelen 30% [aardappel, zonnebloemolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], peterselie], Varken 15% [varkensvlees [varkensvlees, water, antioxidant: E331, E301, glucosestroop, zuurteregelaar: E262, E500, zout, plantaardig eiwit (erwt), rode bietextract, specerij], olijfolie, Klassieke kruidenmengeling [zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], nootmuskaat, zwarte peper, currypoeder [kurkuma, koriander, fenegriek, gember, peper, karwijzaad, komijn, foelie, MOSTERDzaad, piment, chili, venkelzaad, kardemom, SELDERIJzaad], chilipoeder, peterselie, bieslook]], Mosterdsaus 12% [Bruine vleessaus [tafelbier [water, GERSTemout, mais, gist, hop, zoetstof: E954, E950, E951], water, ui, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], xanthaangom, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504]], MOSTERD [azijn, MOSTERDzaad, water, zout, specerij]]