Steak met bordelaisesaus
Een lekkere malse steak afgewerkt met cajun kruiden. Dat in samenspel met een klassieke, Franse bordelaisesaus zorgt voor een explosie van smaken in je mond. We vervolledigen dit gerecht met ovengebakken wortel en maïs waar we ook een cajun toets aan geven.
De sterren van dit gerecht
Maïs
Oorspronkelijk komt maïs uit Midden-Amerika. Daar wordt het vandaag ook nog steeds het vaakst gegeten. Het is een gezonde bron van koolhydraten waardoor onze bloedsuikerspiegel op peil blijft. Daardoor krijgen we voldoende energie! Bovendien bevat maïs veel vezels waardoor het een positief effect heeft op je spijsvertering. En hou je van zoet? Dan ben je ongetwijfeld fan van dit graangewas!
Sjalot
Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Cajun zomermengeling 58% [wortel, mais, ui, olijfolie, Cajun kruiden [zeezout, paprikapoeder, SELDERIJzout [zout, SELDERIJzaad], komijn, zwarte peper, knoflookgranulaat [knoflook]], tijm], Rund cajunkruiden 23% [rundvlees [rundvlees, aroma], olijfolie, Cajun kruiden [zeezout, paprikapoeder, SELDERIJzout [zout, SELDERIJzaad], komijn, zwarte peper, knoflookgranulaat [knoflook]], zeezout], Bordelaise saus 19% [sjalot [ui], rode wijn [rode wijn, zuurteregelaar, conserveermiddel: E228 (SULFIET), alcohol 13% vol.], water, zonnebloemolie, TARWEbloem (GLUTEN), SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], knoflook, zwarte peper, tijm, laurier]