Volkoren penne met bacon

Volkoren penne met bacon

Een pasta voor zowel jong als oud! Geniet van de voedzame volkoren penne in een heerlijke saus van champignons, spekjes, sappige gehaktballen, witte wijn en een vleugje cognac. De toevoeging van selder en wortel in de saus zorgt voor extra smaak, afgekruid met tijm en rozemarijn.

Kindvriendelijk
Gekruid
Comfortfood
Energie (kcal)
640,7
Vet (g)
28,98
Koolhydraten (g)
52,89
Eiwit (g)
34,66

De sterren van dit gerecht

Champignon

Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!

Selder

Selder is een bladgroente met een pittige smaak die gemakkelijk te combineren valt met tal van gerechten. Deze groente is niet alleen lekker, maar ook gezond. 100 gram selder bevat amper 16 kilocalorieën en bestaat voor 92% uit water. Het ideale tussendoortje dus als je op je lijn wil letten! Wist je trouwens dat selder ook een natuurlijke bloedverdunner is? Wel, dat komt door de phthaliden. Die stof is rijkelijk aanwezig in bleekselderij, en doet de spieren rond je bloedvaten ontspannen. Daardoor kan je bloed makkelijker stromen en verlaagt je bloeddruk.

Wortel

De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Spek, balletjes en champignonsaus 100% [champignon, Volkoren penne [durum TARWEgriesmeel], Gehaktballen [rundgehakt [rundvlees, water, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262], kalfsgehakt [varkensvlees, kalfsvlees 10%, water, SOJAeiwit, erwtvezel, zout, voedingszuur: E262, antioxidant: E326, E331, specerij (peper, foeli, nootmuskaat, gember, paprika), glucosestroop, dextrose, kruidenextract (rode biet)]], EI, paneermeel [TARWEbloem (GLUTEN), zout, gist], zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], water, sjalot, witte wijn, spek [varkensvlees, zout, glucosestroop, antioxidant: E316, conserveermiddel: E250, E252], SELDERIJ, wortel, olijfolie, cognac, tomatenpuree [tomaat], knoflook, TARWEbloem (GLUTEN), zeezout, zwarte peper, rozemarijn, tijm, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract]]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 430 g)
Energie (kJ)
625,00
2687,50
Energie (kcal)
149,00
640,70
Vet (g)
6,74
28,98
Verzadigde vetzuren (g)
1,82
7,83
Koolhydraten (g)
12,30
52,89
waarvan suikers (g)
1,72
7,40
Eiwit (g)
8,06
34,66
Zout (g)
0,89
3,83
Vezels (g)
1,57
6,75

Bevat de volgende allergenen

Eieren
Gluten
Selderij
Soja
Sulfiet
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Lupine
Mosterd
Noten
Schaaldieren
Vis
Weekdieren