Stoofvlees met puree
Geniet van ons malse stoofvlees, langzaam gegaard in een rijke saus vol smaak. Geserveerd met heerlijke puree en huisgemaakte frisse appelmoes, is dit een klassiek en hartverwarmend gerecht.
De sterren van dit gerecht
Aardappel
Aardappelen zijn een ongelooflijk veelzijdig knolgewas dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten over de hele wereld. De aardappel vormt samen met volkoren graanproducten onze basisvoeding en is een gezonde energieleverancier. Het levert niet alleen energie in de vorm van complexe koolhydraten maar ook essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.
Appel
Een appeltje voor de dorst, een overheerlijke appeltaart, een lekker appelsapje of een klassieke appelmoes: met appels heb je tal van mogelijkheden en kan je alle kanten uit! Appels zijn een bekende fruitsoort en komen voor in talloze rassen en smaken. De smaak van appels kan variëren van knapperig zuur tot zachter en zoet: voor ieder wat wils dus! Het oogstseizoen van de appel start in de late zomer en eindigt in de herfst. Daarom zijn ze het lekkerst in de herfst- en winterperiode, maar uiteraard zijn ze wel het hele jaar door verkrijgbaar!
Rundergehakt
In dit gerecht gebruiken we mager rundergehakt omdat dit soort gehakt het laagste vetgehalte heeft. Wist je dat mager rundergehakt maximaal 15% vet mag bevatten? Door die bewuste keuze creëren we een gezondere variant van verschillende gerechten. Gehakt is bovendien enorm veelzijdig om in gerechten te verwerken. Daarom experimenteren we er volop mee in onze Quiso keuken!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Puree met boter 40% [aardappel [aardappel, stabilisator: E223 SULFIET], MELK (LACTOSE), boter (MELK) [boter (MELK, LACTOSE)], room [room (MELK, LACTOSE), gemodificeerd zetmeel, stabilisator: E466, E331, E407, emulgator: E471], zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], Zoet stoofvlees 32% [rundvlees [rundvlees, water, zout, glucosestroop, zuurteregelaar: E500, stabilisator: E262, E331, antioxidant: E301, E300, aroma, plantaardige vezel (aardappel, bamboe, citrus)], water, bier [water, GERSTemout, maïs, GERST, suiker, hop], ui, stroop [vruchtensapconcentraat (peer, appel), geleermiddel: E440], wortel, roux [TARWEbloem (GLUTEN), palmvet], zonnebloemolie, zeezout, knoflook, boter (MELK) [boter (MELK, LACTOSE)], zwarte peper, tijm, nootmuskaat, laurier], Appelmoes 27% [appel, water, zonnebloemolie, boter (MELK) [boter (MELK, LACTOSE)], zoetstof [maltodextrine, zoetstof: E955]]