Risotto
Een Italiaanse risotto die op smaak gebracht is met verschillende kruiden. We combineren dit gerecht met hartige pompoen en een frisse sinaaszeste. Breng Italië in huis en geniet met volle teugen van dit smaakvolle gerecht!
De sterren van dit gerecht
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Pompoen
Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.
Risotto Rijst
Denk je aan Italië dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan rijst. Toch is Italië de grootste rijstproducent van Europa. Maar Risottorijst is niet zomaar rijst. Kenmerkend is de smeuïgheid en de bite van deze rijstkorrel. Aan het oppervlak van deze korrels zit een laag zetmeel dat tijdens het koken oplost en het gerecht romig maakt. In de kern van de korrel zit het hardere zetmeel wat juist vocht opneemt en zo dus verantwoordelijk is voor de bite.
Sinaasappel
Een sinaasappel is een citrusvrucht en zorgt voor een frisse toets aan onze gerechten. Meestal zijn appelsienen die je in de Belgische supermarkten vindt afkomstig uit Spanje. Tijdens de rijping verkleurt de sinaasappel van groen naar oranje door de koude tijdens de nacht. De smaak varieert van zoet tot iets bitterder. De meeste mensen eten sinaasappels uit het vuistje of persen er vers fruitsap van, maar ook in warme gerechten komt de sinaaszeste goed tot zijn recht.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Risotto 43% [Rundsbouillon [water, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], kruiden en specerijen], rijst, grana padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI], witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot, olijfolie, zeezout; Pompoen 35% [butternut, paprika, rode ui, olijfolie, knoflook, zeezout, salie, chilipoeder]; Kip 22% [kipfilet, zeezout, kruiden en specerijen, olijfolie]; Sinaaszestolie [olijfolie, sinaasappelzeste]