Kabeljauw met spinaziepuree
Puree met spinazie en witte vis is een echte Vlaamse klassieker die ook goed door alle kindermondjes gaat. Voor nog meer gezonde voedingsstoffen voegen we er erwten aan toe. Die zitten boordevol vitaminen en mineralen! De picklessaus zorgt voor een frisse, zurige smaak waarmee we een verrassende twist creëren.
De sterren van dit gerecht
Erwt
Erwten zijn peulvruchten die met ongeveer tien tegelijkertijd in een peul groeien. Ze behoren tot de vlinderbloemenfamilie net zoals soja, pinda's en bonen. Iedereen weet dat doperwten een zoete smaak hebben. Dat komt doordat ze onrijp geplukt worden. De suikers zijn op dat moment immers nog niet omgezet in zetmeel.
Pickles
Picklessaus is van oorsprong een Engelse saus die heerlijk smaakt bij een stukje vlees. De felgele kleur van deze lichtzure saus is doorgaans afkomstig van kurkumawortel. Daarnaast bevat picklessaus fijngesneden, krokante groenten die worden gepekeld en vervolgens bewaard met mosterd en azijn.
Spinazie
Popeye ken je vast wel: de zeeman die supersterk wordt door het verorberen van spinazie! Spinazie is een donkergroene bladgroente die veel ijzer en proteïne bevat. Bovendien is spinazie een bron van vitamine C waardoor je immuunsysteem sterk blijft.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!