Rode Thaise curry met scampi

Rode Thaise curry met scampi

Geniet van de romige kokosbasis met aroma's van limoenblad en gember, verrijkt met een vleugje vissaus. Deze smaakvolle curry wordt vergezeld door een knapperige groentemengeling van bloemkool, lente-ui en aubergine. Een perfecte combinatie van smaken en texturen die je smaakpapillen prikkelen.

13,99 € 13,99 € 13.99 EUR
Licht Pikant
Thais
Rijk
Energie (kcal)
661,2
Vet (g)
40,6
Koolhydraten (g)
39,44
Eiwit (g)
30,74
Zout (g)
4,64
Vezels (g)
8,7

De sterren van dit gerecht

Aubergine

De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.

Bloemkool

Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.

Pijpajuin

Je kent pijpajuin misschien ook wel als lente-ui, bosui of stengelui. In Vlaanderen noemen ze het ook weleens schalulleke. Al die benamingen zijn makkelijk te verklaren. Lente-uitjes omdat ze in het voorjaar geoogst worden, bosuitjes omdat ze in bosjes verkocht worden, stengeluitjes omdat lente-uitjes sterk lijken op deze groente en schalulleke omdat dat woord Brussels dialect is voor 'pijpajuin'. Bovendien was het ook de eerste officiële naam van de pop van Wiske. En de smaak? Die is minder indringend dan de smaak van gewone ajuinen. Pijpajuintjes worden ofwel rauw gegeten ofwel gegaard in bijvoorbeeld wokgerechten.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Rode thaise curry met groenten en SCAMPI 78% [Groentemengeling [bloemkool, pijpajuin, aubergine, ui, rode paprika, zonnebloemolie, gember, zeezout], Thaise rode curry saus [room (MELK, LACTOSE), emulgator: E471, stabilisator: E407, E412, E466)], water, kokosmelk [kokosnootextract, water, emulgator: E435], sjalot [ui], zonnebloemolie, tomatenpuree [tomaat], tamarinde, VISsaus [ansjoVISextract, water, zout, rietsuiker], gember, rode pepers, knoflook, gember, currypoeder [kurkuma, koriander, fenegriek, gember, peper, karwijzaad, komijn, chili, MOSTERDzaad, piment, kardemom, venkelzaad, foelie, SELDERIJzaad], limoenblad], scampi (SCHAALDIEREN), water, zout, stabilisator: E451, E452], SESAMolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], zwarte peper]], Rijst volkoren gekookt 22% [rijst]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 580 g)
Energie (kJ)
478,00
2772,40
Energie (kcal)
114,00
661,20
Vet (g)
7,00
40,60
Verzadigde vetzuren (g)
2,60
15,08
Koolhydraten (g)
6,80
39,44
waarvan suikers (g)
2,70
15,66
Eiwit (g)
5,30
30,74
Zout (g)
0,80
4,64
Vezels (g)
1,50
8,70

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Lactose
Melk
Mosterd
Schaaldieren
Selderij
Sesam
Soja
Tarwe
Vis

Kan sporen bevatten van

Noten
Weekdieren