Brandade van bloemkool en kabeljauw
Deze unieke twist op de traditionele brandade combineert de romigheid van de puree met de delicate smaak van kabeljauw en de lichtheid van bloemkool. We mengen de bloemkool met de vis tot een smeuïge en verfijnde puree. Het gerecht wordt afgewerkt met een dragonsaus die een subtiel kruidige smaak toevoegt. Als finishing touch worden knapperige hazelnoten toegevoegd voor een heerlijke crunch.
De sterren van dit gerecht
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Dragon
Dragon of drakenkruid is enorm veelzijdig en is daarom erg geliefd in de klassieke Franse keuken. Dit kruid heeft een anijsachtige, bittere en peperachtige smaak. Bovendien is de smaak al snel overheersend waardoor het belangrijk is om er zuinig mee om te gaan.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Brandade met bloemkool 74% [aardappel, bloemkoolcrème (bloemkool, room (MELK), zetmeel, stabilisator: E407), olijfolie, zeezout, zwarte peper, tijm, knoflookpoeder), kabeljauw (VIS), olijfolie, zeezout, zwarte peper, tijm, rozemarijn, oregano], Gebakken bloemkool 15% [bloemkool, zonnebloemolie, zeezout, tijm, rozemarijn, zwarte peper], Witte wijnsaus met dragon 9% [[room (MELK), zetmeel, stabilisator: E407], water, witte wijn[witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot, zonnebloemolie, knoflook, xanthaangom, bouillon (zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui 2,2%, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap), zeezout, zwarte peper, tijm, laurier), dragon], hazelNOTEN, pijpajuin