Korean veggie penne
De Koreaanse keuken wordt steeds populairder. Deze vegetarische penne is een heerlijke mix van hartig en spicy. Gember en look zijn in combinatie met Gochujang de voornaamste smaken. Gochujang is een typische smaak uit de Koreaanse keuken die een pikante en funky toets aan dit gerecht geeft.
De sterren van dit gerecht
Champignon
Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!
Gember
Gember heeft tal van gezondheidsvoordelen zoals ontstekingen afremmen, artrose verminderen, de opname van voedingsstoffen verhogen, misselijkheid tegengaan,... Het kruid is afkomstig uit Zuidoost-Azië en heeft een zeer sterke smaak. We gebruiken dit kruid af en toe om een verrassende twist te geven aan het gerecht!
Gochujang
Gochujang wordt veel gebruikt in de Koreaanse keuken. Deze donkerrode chilipasta geeft je gerechten extra pit, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een zoete ondertoon. De smaken zijn diep, rijk en geconcentreerd. Naast rode pepers bevat Gochujang kleefrijst en gefermenteerde sojabonen.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Korean veggie penne 99% [Korean veggi gehakt [champignon, vegetarisch gehakt [SOJAstructuur (water, SOJAeiwit), voedingszuur: E326, GERSTemoutextract, glucosestroop, gehydrolyseerd eiwit (SOJA), aroma, azijn, zout, kleurstof: E150a, specerij, ijzer, vitamine: B12], water, Pikante Koreaanse saus [chilipasta, ketjap [suiker, SOJAsaus (water, SOJAboon, zout, TARWE (GLUTEN), conserveermiddel: E202), melasse, water, zout, gebrande suikerstroop, conserveermiddel: E202, aroma], SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], azijn [rijstazijn, suiker, zout, smaakversterker: E621, E627, E631], knoflook, stabilisator: xanthaangom], pijpajuin, ui, tomatenpuree [tomaat], SESAMolie, gember, knoflook, zeezout]; Volkoren penne [pasta [volkoren durum TARWEgriesmeel (GLUTEN)]]; lente-ui topping [pijpajuin], geroosterde SESAM topping [SESAMzaad]