Penne met pompoencrème
Deze penne wordt omhuld met een romige pompoencrème, verrijkt met de aromatische smaak van salie. Dit creëert een heerlijke basis voor de pasta, die je een warm en hartig gevoel geeft bij elke hap. We voegen gebakken champignongs toe die een een sappige en aardse smaak geven aan het gerecht. Natuurlijk mag kaas niet ontbreken bij pasta! We maken gebruik van een heerlijke combinatie van Emmental en Grana Padano, die de pasta een romige en rijke smaak geven.
De sterren van dit gerecht
Champignon
Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!
Pompoen
Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.
Salie
Salie kan snel overheersen in gerechten door zijn sterke en ietwat bittere smaak. Bovendien heeft dit kruid ook een aromatische geur. Daarnaast staat het ook gekend om zijn geneeskrachtige werking bij veel kwaaltjes. Dat verklapt ook de naam, want salie is afgeleid van het Latijnse woord 'salvere' wat 'redden' of 'genezen' betekent.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Penne met pompoensalie saus 80% [pompoensalie kaassaus [pompoen, MELK, ui, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout, salie, zwarte peper], grana padano [MELK (lactose), zout, stremsel, lysozyme (EI)], emmental [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zout, zuursel, fermenten, stremsel]], Volkoren penne gekookt [durum TARWEgriesmeel (GLUTEN)]], Gebakken champignon en pompoen 20% [champignon, pompoen, olijfolie, zeezout, zwarte peper, tijm, knoflookgranulaat, rozemarijn]