Traybake met geitenkaas
Geniet van de perfecte combinatie van geroosterde bloemkool, broccoli, aardappel en prei, die samen een heerlijke en voedzame basis vormen. Als finishing touch wordt het gerecht afgewerkt met geitenkaas, salie en knapperige hazelnoten, waardoor elke hap een verrukkelijke smaaksensatie wordt.
De sterren van dit gerecht
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Broccoli
Deze natuurlijke superfood zit boordevol goede voedingsstoffen waardoor het een zeer positief effect heeft op je gezondheid. Vaak eten we alleen maar de roosjes van de broccoli, maar wist je dat de steel van een broccoli minstens zo veel vitaminen en mineralen bevat? Kerngezond dus!
Prei
Prei zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Door het regelmatig op je menu te zetten, help je jezelf op weg naar een supergezond lichaam. Zo helpt deze groente je beter te hydrateren, stimuleert het je spijsvertering, zorgt het voor gezonde bloedvaten, bevordert het een goed zicht en geeft het je lange tijd een verzadigd gevoel waardoor je minder snel de snoepkast induikt. Wat je misschien nog niet wist, is dat het donkergroene gedeelte van de prei de meeste vitamines en mineralen bevat.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Bloemkool en broccoli met aardappel traybake 76% [aardappel, bloemkool, broccoli, ui, olijfolie, zout, rozemarijn, zwarte peper, tijm], geitenkaas 15% [gepasteuriseerde geitenMELK, fermenten, microbieel stremsel, zout, rijpingsfermenten], prei 5%, HAZELNOTEN 3%, rozemarijn